preskoči na sadržaj
Vijesti

Učenici topličke škole uspješni na online natjecanju o Hrvatskome saboru


Služba Hrvatskog sabora za građane organizirala je u petak, 13. svibnja osmo po redu online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskog sabora za učenike osmih razreda osnovnih škola.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su učenici  osmih razreda iz 57 škola diljem Hrvatske, ukupno 171 učenik raspoređenih u tročlane natjecateljske timove škola, pri čemu je svaki učenik u timu imao svoju zamjenu.

Učenici su iz informatičkih učionica odgovarali na 30 pitanja u vremenu od 30 minuta. Svaki učenik tročlanoga tima na svom je računalu rješavao natjecateljski test, a rezultat tima je zbroj osvojenih bodova svakog člana tima. Kako svako pitanje nosi 1 bod, maksimum bodova koje tim može ostvariti je 90 bodova. 

Preliminarni poredak 10 najuspješnijih timova škola objavljen je  na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora.

Tim učenika naše škole postigao je šesto  mjesto i bio je među deset najboljih od ukupno 57 timova. U timu su bili Vanda Vitez, David Šestak, Mislav Matkun te njihove zamjene: Petar Križanić, Petar Kanešić i Mislav Gotić. Njihov je mentor učitelj Povijesti Drago Ilić.

Svi učenici koji su sudjelovali na natjecanju dobit će pohvalnice Hrvatskoga sabora, a sve škole koje su sudjelovale na kvizu, kao i svi mentori učenika dobit će zahvalnice Hrvatskoga sabora.

Čestitamo učenicima i njihovom mentoru na izvrsnom rezultatu i uspješnom predstavljanju topličke škole!

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: IGOR DERDIĆ   datum: 30. 5. 2022.

UŽINA ZA SVE (4)

UŽINA ZA SVE (3)

UŽINA ZA SVE (2)

Užina za sve

Školska prehrana


Školska shema


Play Attention


(pro)ŽIVI COVID
preskoči na navigaciju