preskoči na sadržaj
Vijesti

Treći razredi na terenskoj nastavi upoznavali Međimurje


Treći su razredi naše škole 7.6.2022. u pratnji svojih razrednica Mirele Glavnik, Natalije Bešenić te učiteljice njemačkog jezika Ane Šare u 8 sati krenuli na terensku nastavu u Gornje Međimurje.

Naše prvo odredište bilo je Ekomuzej „Međimurje malo“ koji se nalazi u Palači međimurskog turizma. Tu su djeca imala priliku vidjeti deset različitih vrsta nematerijalne baštine (melin, matul, pozoj, beciklin, popevka…) koja je predstavljena na djeci zanimljiv i primjeren način.

Nakon muzeja uputili smo se u Pleškovec na OPG Lajtman na kojemu se nalazi kuća za odmor Lina. OPG Lajtman bavi se ekološkom poljoprivredom. Uz ugodno druženje s vlasnicima učenici su saznali više o ekološkoj proizvodnji šljiva te o uzgoju povrća na prirodan način. Učenici su uživali u igrama koje su za njih pripremili kao i u okrjepi i sladoledu.

Posjetili smo i OPG Pozojev vrčak gdje nam je gospođa Mirjana Biber-Hren ispričala priču o zanatima, pokazala kako se radi ograda od šiblja za vrt u čemu su se i djeca okušala te nam je prezentirala domaći vrt sa starim sortama cvijeća i povrća.

Prije polaska kući posjetili smo suvenirnicu Stari grad u Čakovcu gdje smo kupili suvenire kao podsjetnik na terensku nastavu.

Tekst: Natalija Bešenić

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: IGOR DERDIĆ   datum: 9. 6. 2022.

UŽINA ZA SVE (4)

UŽINA ZA SVE (3)

UŽINA ZA SVE (2)

Užina za sve

Školska prehrana


Školska shema


Play Attention


(pro)ŽIVI COVID
preskoči na navigaciju