preskoči na sadržaj
Vijesti

Aktivnosti u produženom boravku


Nakon proljetnih praznika obilježili smo Dan planeta Zemlje. Pisali smo eko poruke te izradili prigodan plakat koji zorno prikazuje što naš planet voli, a što ga dovodi do uništenja. Svjetski dan plesa nam je bio poticaj da se razgibamo uz najdražu glazbu, a na likovnim radovima prikažemo zaustavljene plesne pokrete koji ostavljaju bez daha.

Na Svjetski dan Sunca gledali smo video o planetima Sunčeva sustava, pričali o važnosti zaštite od UV zračenja i u likovnom prikazu prikazali najsjajniju nam zvijezdu bez kojeg život na Zemlji ne bi bio moguć.

Približio nam se Majčin dan te nas motivirao na izradu čestitki i poklona s puno ljubavi. Na Međunarodni dan obitelji opisivali smo i crtali našu obitelj, a crtež uokvirili kao uspomenu našim najdražima. Bili smo aktivni i u osmišljavanju zdravih recepata te smo osmislili našu vlastitu zdravu kuharicu. 

Dan škole nas je motivirao na pisanje pjesama i crtanje drage nam škole. 
Na Svjetski dan pčela upitali smo se kakav bi svijet bio bez njih, kako one doprinose stvaranju biljnog svijeta, stvaranju hrane za naše preživljavanje i tko utječe na njihovo uništavanje. Odgovor je bio - čovjek. Naravno, ni slatkog meda ne bi bilo bez njih. 

Pano je postao još šareniji nakon Međunarodnog dana Afrike. Osvrnuli smo se na važnost skupljanja pomoći za stanovnike Afrike, a ujedno divili njihovoj kulturi, načinu života, odjeći, biljnom i životinjskom svijetu i beskrajnom optimizmu unatoč teškim uvjetima.

Osim prigodnih dana, ostale dane smo obogatili igrama, plesovima i pokusima koji su nas potaknuli na razmišljanje. Puno smo naučili i trudili se, a sada je vrijeme za odmor i ljetne pustolovine.

Lijep pozdrav svima od boravkaša i učiteljice!


Tekst: Ana Vuk Čmigović, učiteljica 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: IGOR DERDIĆ   datum: 9. 6. 2022.

UŽINA ZA SVE (4)

UŽINA ZA SVE (3)

UŽINA ZA SVE (2)

Užina za sve

Školska prehrana


Školska shema


Play Attention


(pro)ŽIVI COVID
preskoči na navigaciju