preskoči na sadržaj
 

NAČIN RADA

Učitelji OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića već tri godine održavaju nastavu na dječjem   rehabilitacijskom odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama. U Školi u bolnici radi trinaest učitelja i defektolog-rehabilitator. Učenici su podijeljeni u tri kombinirana odjela koji imaju svoje voditeljice: kombinirani odjel I.-IV. razreda, kombinirani odjel od V.-VIII. razreda, te kombinirani odjel kojeg pohađaju učenici s teškoćama u razvoju.

Nastava se redovito svakog dana održava za razrednu nastavu, zatim iz svakog pojedinog predmeta za više razrede, te za učenike s teškoćama u razvoju. S učenicima se radi individualno uz bolnički krevet ili u manjim grupama. Učitelji surađuju s matičnim školama učenika te s medicinskim osobljem radi što veće uspješnosti nastavnog procesa. Nastava je prilagođena individualnim sposobnostima i mogućnostima učenika.

Cilj nastave Škole u bolnici je učenicima pružiti što jednostavnije svladavanje nastavnog gradiva, bez pritisaka i nužnih obaveza. Učenika se ne smije još dodatno opteretiti, već ga motivirati i pripremiti za nov način rada u Školi u bolnici. Svaki učitelj koji radi u Školi u bolnici nužno mora biti empatičan, što znači da se mora i želi prilagoditi trenutnom raspoloženju i emocionalnom stanju učenika. Djeca koja mnogo vremena provode u bolnicama trebaju sigurnu i poticajnu sredinu, kakvu im pruža Škola u bolnici.

 

 

UŽINA ZA SVE (4)

UŽINA ZA SVE (3)

UŽINA ZA SVE (2)

Užina za sve

Školska prehrana


Školska shema


Play Attention


(pro)ŽIVI COVID
preskoči na navigaciju